Lions Røde Fjær overrekker milliongave til BHSS

Lions Røde Fjær overrekker milliongave til BHSS

Publisert av Tom Thoresen den 27.03.23.

Lørdag 25. mars, under avslutningsseremonien for Ridderrennet, ble gaven fra aksjonen Lions Røde Fjær overrakt Beitostølen Helsesportsenter. Hele 26 millioner kroner har driftige Lions-klubber og medlemmer samlet inn. Milliongaven vil bidra til byggingen av et nytt familiehus på Helsesportsenteret. Til tross for korona og utsettelser har det vært aktiv og utholdende jobbing fra medlemmene i Lions helt siden august 2018.  

- Vi er utrolig takknemlig for million gaven fra Lions. Dette er penger som vi ikke har, og gaven gir et solid bidrag til byggingen av familiehuset, som har vært formålet med aksjonen. Bakgrunnen for byggingen av familiehuset var et ønske om å videreutvikle familie tilbudet på Beitostølen Helsesportsenter generelt, og tilbudet til de mest sårbare familiene spesielt. Familiehuset gir hele familier mulighet til å bo samlet i tilpassede familieleiligheter. Familiens støtte er viktig for et godt resultat for barnets rehabilitering.

Byggingen startet høsten 2022 og bygget forventes ferdig til høsten. Åpningen er planlagt tirsdag 7. november, som da er på dagen 53 år siden Helsesportsenteret ble åpnet av daværende kronprins Harald. I 1966 samlet Lions inn penger for å bygge senteret. Nok en gang bidrar Lions med en flott gave til beste for Beitostølen Helsesportsenter, brukere, ansatte og alle som har glede av denne fantastiske institusjonen. Nå står vi enda bedre rustet for å møte dagens og fremtidens behov, sier Astrid Nyquist, direktør på Beitostølen Helsesportsenter.

Om Lions Røde Fjær (LRF)

  • LRF er Lions Norges største landsdekkende innsamlingsaksjon og arrangeres ca. hvert 5 år.
  • Første LRF-aksjon var i 1966 da formålet også var Beitostølen Helsesportsenter. Da ble det også samlet inn et betydelig beløp, som bygget Beitostølen Helsesportsenter i 1970.
  • Denne landsomfattende aksjonen, Lions Røde Fjær, er den 9. aksjonen siden 1966.
  • Til sammen har LRF-aksjonene samlet inn nærmere 500 millioner kroner (dagens verdi) til ulike viktige formål.
  • Lions Norge er en del av Lions Clubs International som er representert i over 200 land og har 1,4 millioner medlemmer.
  • Lions i Norge har ca. 8300 medlemmer og 400 klubber i hele landet.
Du kan også lese pressemeldingen her: https://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/lions-rode-fjaer-overrekker-milliongave-til-beitostolen-helsesportsenter?publisherId=17848018&releaseId=17961063