Lions hjelper Ukraina

Lions hjelper Ukraina

Publisert av Tom Thoresen den 04.04.23. Oppdatert 16.04.23.

 Lionsklubbene i Norge har kjøpt og levert 140 aggregater til Ukraina. 13 engasjerte Lionsland i Europa har  tilsammen gitt 2.300 aggregater. Målet er 3.000! Nå satses det også på levere matkasser. 

- Lionsklubbene har samlet inn varmt tøy, førstehjelpsutstyr, ovner, motorsager, brukte aggregater med mer i store mengder, forteller Svein J. Lie. Han har på frivillig basis påtatt seg å organisere aksjonen.

Nåværende planer

Lionsklubbene satser nå på mat til barnehager, barnehjem, skoler og sykehus.

- Vi håper vi kan levere 1.000 matkasser før 1. mai. Det er en full trailer med mat. varene vil bli kjøpt inn i Sverige, transportert med trailer fra Ungarn og pakket i matkasser av Caritas og Lions medlemmer der nede. Deretter blir matkassene git til sluttbrukere i Ukraina, forklarer han.

- Vi er i ukentlig kontakt med Lions Club Kyiv og lederen Valentin Kravchenko. Det sikrer at vi gir hjelpen som ønskes, ogat den kommer frem dit den skal. Om behovet for bistand endrer seg, vil vi følge det som er det mest prekære behov til en hver tid. 

Svein J. Lie trekker særlig frem innsatsen til Stefan Soos fra Lions Club Fredrikstad/Sorgenfri. Han har kjørt 16 turer med bistand helt inn i Ukraina. Med stor risiko. 

Flere turer blir det helt sikkert, avslutter Svein J. Lie.

Ønsker du å være med og gi ditt bidrag sammen med Lions, kan du VIPPS  til 92348

140 aggregater og trailerlass med mat                                                                   Image.jpeg